Przygotowanie i wysłanie wiadomości z programu SendPhotos Gold
Oto krótki przewodnik:
W oknie głównym programu klikamy na
Przechodzimy do okna gdzie wybieramy zdjęcia, które chcemy wysłać swojej rodzinie, znajomym mailem lub wysłać do photoblogu:
Następnie przechodzimy do okna komponowania wiadomości:
- Wybieramy tutaj z palety staterię o wystroju pasującym do okoliczności, obramowanie dla zdjęć oraz ich rozmieszczenie na staterii. Możemy także dodać tekst wiadomości i opisy dla dołączonych zdjęć.
- W spolszczonej wersji programu występuje także polski słownik sprawdzania pisowni.
- W oknie tym możemy także każdy obrazek poddać edycji. Po kliknięciu na zdjęciu zostanie otworzony we wbudowanym w program edytorze grafiki.
Można tutaj usunąć efekt czerwonych oczu, skorygować jasność, kontrast, kolor itd. - Na dole okna możemy za pomocą suwaka zoptymalizować grafikę ustawiając jakość wysyłanych zdjęć.
Gdy skończymy etap edycji wiadomości klikamy na przycisk Dalej i przechodzimy do okna wyboru sposobu publikacji swoich zdjęć:
Na początek wybrałem opcję wysyłania zdjęć mailem, następnie kliknąłem na przycisk Dalej i przeszłem do okna klienta pocztowego wbudowanego w program SendPhotos:
Tutaj możemy jeszcze uzupełnić teksty wiadomości, dodać uśmieszki wpisać adresy odbiorców, temat wiadomości.
Teraz wystarczy tylko kliknąć na przycisku Wyślij
i po chwili wiadomość zostanie wysłana. Wbudowany w SendPhotos klient pocztowy nie wymaga od użytkownika posiadania konta pocztowego, ponieważ wiadomości wysyłane są poprzez serwer autorów programu.
Pobierz instalkę programu
Bookmarks